Blogg om sjukvård, hälsa, mat och motion

Blogg om sjukvård, hälsa, mat och motion

Julbord falun

- Posted in Ingen kategori by

Trevligt julbord & god mat

Förra året var vi på ett jättemysigt julbord hos våra vänner catrine & samuel. De brukar anordna julbord i falun varje år och det är alltid så himla trevligt att umgås med nära och kära. Att gå på julbord kan vara med delade åsikter, antingen så älskar man det eller så avskyr man. Det är såklart mycket kött, fisk och fet mat. Personligen så älskar jag det men min man är lite känslig för julbord då han oftast får sura uppstötningar. Catrine anlitade en cateringfirma som gör julbord i falun och det var inte alls samma på årets julbord. Maten var fantastiskt god och det var mycket vegetariskt på julbordet vilket vi uppskattade mycket.

Årets julbord i falun bestod av både mat och dryck. Det fanns köttbullar, prinskorvar, janssons frestelse, Sylta, vörtbröd, ja - allt gott som man kan tänka sig på ett julbord. Jag älskar att dricka och det fanns både snaps, julöl, svagdricka och julmust. Catrine berättade att rappans catering erbjöd julbord i falun som kan specialbeställas. Så till exempel kunde man göra allt gluten och laktosfritt och det är mycket populärt i dessa moderna tider. Utöver god mat och ett fantastiskt julbord så var det livemusik som spelade alla julens favoritlåtar.

Julbord är en buffé, eller ett smörgåsbord som vi säger i falun. Detta julbord är en stark tradition i sverige men också i finland. Catrine och samuel är mycket mån om sina traditionella julbord och många gånger blir det för mycket att stå i, därför är de väldigt nöjda med rappans catering. Nu kunde våra kära värdar lägga mer tid julens andra festligheter. Detta fantastiska julbord i falun skulle inte vara möjligt utan rappans catering i falun.

Rappans julbord i falun

Provtagningsset

- Posted in Sjukvård by

Provtagningsset till klinik

Mitt jobb på en privatklinik är intressant på många sätt. Att få arbeta med och för folk för en bättre hälsa samt att få hjälpa dem lösa vad det är för åkommor de lider av är något jag brinner för. Det blir väldigt mycket prover man får ta på sina patienter varje dag för att sedan skicka in för provresultat. Provtagningsset är ett verktyg som jag använder flitigt. Det finns en mängd olika sorter för olika typer av provtagningar. I mitt jobb ingår att jag ska beställa dessa provtagningsset. Det ska alltid finnas till hands och ska vara av bästa samt rätta sort. De ska uppfylla CLSI standarden och vara kvalitetskontrollerade av mikrobiologiska prov transportenheter.

Blev då så lycklig när jag äntligen hittat min perfekta leverantör av detta. Detta företag har varit otroligt smidiga och bra att ha och göra med. Något som underlättat mitt arbete mycket. De har funnits sedan 80-talet och är väldigt kompetenta. Jag älskar deras produkter samt hur smidigt det är att beställa genom dem. De har allt vi behöver till vår klinik och mycket bra kvalitet på samtliga produkter. Om ni vill veta vilka detta är så klicka här.

Att arbeta på klinik är väldigt tufft ibland, men även väldigt givande. Att man får vara med och göra skillnad i någons liv. Förhoppningsvis till det bättre, men om inte annat få ge lite klarhet i varför någon mått som de gjort. Att få arbeta med att göra olika sorters provtagningar är väldigt intressant. Men då underlättar det otroligt mycket om man har bra produkter att arbeta med. Samt en smidig och bra leverantör av dessa produkter/ arbetsredskap. Därför kände jag att jag ville dela med mig av min goda erfarenhet av detta företaget. Så att fler kan få dem som sin smidiga leverantör av provtagningsset och andra produkter inom provtagnings samt diagnostik.

provtagningsset Labfab

Arbetsstolar

- Posted in Ingen kategori by

Att arbeta hemifrån

Under pandemin har det blivit en vardag att jobba hemma. Även nu efter pandemin så är hemmakontor det nya normala och fler och fler väljer att söka jobb som är distans, och många väljer att göra sitt schema mer flexibelt med att arbeta hemifrån. Själv arbetar jag väldigt mycket hemifrån och jag gillar verkligen det, men det kan vara påfrestande för kroppen.

Det som är mest påfrestande är att sitta ner under en längre tid och jag känner redan efter långt sittande att min rygg börjar få ont. Jag stretchar och tränar regelbundet men innan jag bytte arbetsstolar så var det helt omöjligt att sitta ner under en längre tid. Mina kollegor upplever samma sak. En sak man kan göra är att stå vid datorn men alla har inte den möjligheten. Att sitta länge medför stor belastning på kroppen, speciellt ryggen. Det finns arbetsstolar som är anpassade för längre sittande, även kallat 24 timmarsstolar eller bevakningsstol. Jag köpte min arbetsstol från en sida som har specialgjorda stolar för längre sittande och jag måste erkänna att komforten och ergonomin är helt underbar. Innan hade jag en vanlig kontorsstol men detta är något helt annat. Jag läste en studie på att rätt arbetsstolar kan öka produktiviteten. Man har bara en rygg och den måste man ta hand om, att investera i en arbetsstolar av hög kvalité är något jag inte ångrar. Nu ska jag jobba vidare denna underbara dag, har en del att göra. Sitt lugnt och ha kul!

arbetsstolar är bra för ryggen

Begravningsbyrå Gotland

- Posted in Ingen kategori by

Vila i frid kompis

Det är tuffa tider nu. Min kompis farfars kompis far gick nyligen bort. Det är alltid sorgligt när någon bort och det är många frågor som väcks efter någons bortgång. Har testamente skrivits? Vem tar hand om städning och flytt? Vad ska sparas och inte. Men framförallt; begravning. Hur ska den gå till och vilka ska bjudas? Vilken typ av mat ska serveras? Ja, ni hör. Det är väldigt många frågor. Lyckligtvis har jag varit i kontakt med en begravningsbyrå på Gotland som har varit extremt hjälpsamma. De har verkligen stöttat mig genom denna svåra tid och jag känner fullt förtroende för denna begravningsbyrå. Jag har fått tid att planera, prata ut och hitta den bästa lösningen för hur vi ska göra med begravningen. Vi började med att boka in ett planeringsmöte där vi gick igenom blommor, kyrka, kista & dödsannons. Han ska få en liten nallebjörn i sin annons för han var nallemakare här på norra Gotland. Denna begravningnsbyrå på Gotland har hjälpt mig igenom denna svåra tid och jag är de evigt tacksamma. Begravningen är nästa vecka och det serveras prinsesstårta och familjen Hammarström är inte välkomna.

En begravningsbyrå som hjälpt mig